online
We hebben 10 gasten online
Enquete
Zou u KID overwegen als uw man onvruchtbaar was
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag12
mod_vvisit_counterGisteren26
mod_vvisit_counterDeze week12
mod_vvisit_counterVorige week191
mod_vvisit_counterDeze maand726
mod_vvisit_counterVorige maand810
mod_vvisit_counterTotaal126041

Online (20 minuten geleden): 1
Jouw IP: 54.224.230.51
,
datum: 24 - 09 -2017 tijd: 10:25
Welkom op kiddroom.nl. Laatste update-11-12-2014 om 11.00. Kiddroom wenst u fijne feestdagen en een hoopvol 2015 toe.Wij zijn bezig met een geheel vernieuwde website.

Interview - Interview Telegraaf

Inhoudsopgave
Interview
Interview Telegraaf
Mijn Geheim 1
Mijn Geheim Zomerspecial
Alle pagina's

Dit intervieuw van ons heeft in de Telegraaf (bijlage vrouw) gestaan.

Papa waarom lijk ik niet op jou.


Telegraaf

Gerrit (36) en Lieneke (38) zijn de trotse ouders van twee kinderen: Lianne van vier en Jarco van twee. De twee kindjes lijken sprekend op hun vader. En dat terwijl ze biologisch gezien helemaal geen band met hem hebben.' Ze hebben een heel goede match gemaakt in het ziekenhuis."zegt Gerrit." We waren ruim twee jaar aan het proberen om een kindje te krijgen, toen we erachter kwamen dat ik het Klinefeltersyndroom heb. Ik maak geen spermacellen aan.Onze wereld storte in. We hebben de mogelijkheid van adoptie overwogen,maar we wilden heel graag een kindje van onszelf. In het ziekenhuis vertelden ze ons toen over kunstmatige inseminatie met donorsperma. We hebben er informatie over opgezocht op de website van Freya een patientenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Mijn beste vriend bood direct zijn hulp aan,maar dat wilden we liever niet. Hij staat te dicht bij ons.Stel dat hij het niet eens zou zijn met de opvoeding? We hebben uiteindelijk gekozen voor kunstmatige inseminatie in een officieel ziekenhuis. Er werden psychologische tests bij ons afgenomen om de juiste match te vinden. Dat is goed gelukt.Ik was vanochtend nog bij de kapper en toen zei iemand: Wat lijkt uw zoontje toch veel op u! Ik zie het zelf ook. Ik mag dan niet zijn biologische vader zijn,maar hij lijkt echt op me. Ook in karakter. Ik ben een vrolijk mens en dat zijn allebei onze kinderen ook. Ik mocht zelf het sperma inbrengen bij Lieneke. Na vier pogingen was het raak:ze was zwanger. Jarco is met het sperma van dezelfde donor verwekt als Lianne en bij hem lukte het zelfs in één keer. Het waren meteen echt mijn kinderen. Ik heb het nooit anders gevoeld. We hebben er ook geen geheim van gemaakt dat Jarco en Lianne zijn verwekt met behulp van donorzaad. Waarom zouden we? Ik hoef me toch niet te schamen voor mijn onvruchtbaarheid? Nee we hebben zelf geen contact met de donor, maar zijn gegevens zijn wel bekend bij het ziekenhuis. Als onze kinderen zestien jaar zijn,kunnen ze die gegevens opvragen. Daar ben ik niet bang voor. Natuurlijk zullen ze nieuwsgierig zijn naar de donor, maar ik denk niet dat ze een band met hem willen oppakken. Ik ben hun papa die van hen houdt en voor ze zorgt. Hij is alleen maar de verwekker.

Tekst Marjolein Hurkmans

Bron De telegraaf (bijlage Vrouw)

Voor meer info over de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl