online
We hebben 23 gasten online
Enquete
Zou u KID overwegen als uw man onvruchtbaar was
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag12
mod_vvisit_counterGisteren26
mod_vvisit_counterDeze week12
mod_vvisit_counterVorige week191
mod_vvisit_counterDeze maand726
mod_vvisit_counterVorige maand810
mod_vvisit_counterTotaal126041

Online (20 minuten geleden): 1
Jouw IP: 54.224.230.51
,
datum: 24 - 09 -2017 tijd: 10:27
Welkom op kiddroom.nl. Laatste update-11-12-2014 om 11.00. Kiddroom wenst u fijne feestdagen en een hoopvol 2015 toe.Wij zijn bezig met een geheel vernieuwde website.

Algemene Informatie

 

algemeen
Oorzaken ongewenste kinderloosheid

Er is sprake van ongewenste kinderloosheid als de zwangerschap is uitgebleven na ten minste één jaar gemeenschap zonder voorbehoedsmiddelen.Dat wil echter niet zeggen dat u niet alsnog spontaan of door behandeling zwanger kunt worden.

Oorzaken voor het uitblijven van zwangerschap kunnen liggen bij u,uw partner,of bij u beiden.Het zal niet altijd lukken om een duidelijke oorzaak van het uitblijven van zwangerschap te achterhalen.Soms worden meerdere afwijkingen gevonden.Ook worden afwijkingen gevonden,waarvan het niet zeker is of die het uitblijven van zwangerschap kunnen verklaren.

Daarnaast bestaat niet voor elke afwijking een passende behandeling.Het komt zelden voor dat één van de partners helemaal onvruchtbaar is.Vaak kan een arts een schatting maken van de kans,dat u spontaan zwanger wordt.Mede op grond daarvan bekijkt de arts of het zin heeft een behandeling of dat beter is het spontane belooop af te wachten.

Keuze behandeling

Bij de keuze van behandeling speelt een aantal factoren een rol,zoals uw leeftijd,de duur van de kinderwens,uw voorgeschiedenis,de aard van de gevonden afwijking,de belasting van eventuele behandeling en de kans op complicaties.Slechts bij 20% van de paren(zonder vruchtbaarheidsproblemen) onstaat per cyclus,bij onbeschermde gemeenschap,een zwangerschap.Ook bij een succesvolle behandeling is de kans op een zwangerschap niet hoger dan 20% per cyclus.U kunt dus niet onmiddelijk resultaat van de behandeling verwachten.Uw huisarts wordt door de arts over het eerste gesprek,over het onderzoek en over de uitslag geintformeerd.U kunt als u dat wilt,Ook met uw huisarts contact opnemen om alles nog eens rustig te bespreken.

Aanvullende vruchtbaarheidsonderzoeken

* Basale temperatuur curve(BTC)

Dit onderzoek houdt in dat u,gedurende één tot drie maanden,elke ochtend direct na het wakker worden(liefst op een zelfde tijdstip) uw lichaamstemperatuur meet.Hiermee krijgt de arts een indruk omtrent het optreden en het tijdstip van het tijdstip van de eisprong.Zo is ook te zien wanneer de vruchtbare periode in de cyclus is.Deze methode wordt veel gebruikt,omdat het eenvoudig en goedkoop is.De betrouwbaarheid is niet zo groot.

* Chlamydia antistoftiterbepaling in bloed

Chlamydia is een veel voorkomend seksueel overdraagbare aandoening.U kunt een degelijke infectie in het verleden hebben opgelopen zonder dat u destijds klachten had.Chlamydia kan verklevingen rond de eileider veroorzaken en dat beinvloedt de kans op zwangerschap.In het bloed is te zien of u vroeger zo’n infectie heeft gehad.Als dit zo is,dan wordt onderzoek naar de toegangelijkheid van de eileiders gedaan.

* Hormoonbepalingen in bloed

Als u een regelmatige cyclus heeft (ongeveer elke vier weken een mestruatie),dan wordt in uw bloed alleen het progesterongehalte bepaald.Progesteron is een hormoon dat ervoor zorgt dat het baarmoederslijmvlies geschikt wordt gemaakt voor innesteling van de bevruchte eicel.Dit onderzoek geeft meer zekerheid over de eisprong en de werking van de eierstok na de eisprong.Het is erg belangrijk dat deze bepalingen op de juiste dag worden verricht.Dit is meestal 21 dagen na de eerste dag van uw menstruatie.Als uw menstruaties niet regelmatig zijn,dan is er waarschijndelijk een probleem met de eisprong.U krijgt dan een uitgebreid bloedonderzoek samen met een echoscopie om de ontwikkeling van de eiblaas(waarin de eicel zit) te bewaken.

* Test na de samenleving (post-coitumtest)

Deze test wordt uitgevoerd als uw arts de kwaliteit van het zaad in het baarmoeder-halsslijm wil onderzoeken.U wordt gevraagd om de avond voorafgaand aan het polikliniekbezoek gemeenschap te hebben.Tijdens gynaecologische onderzoek wordt dan met behulp van een eendenbek-speculum slijm uit de baarmoedermond afgenomen.Dit wordt direct daarna onder de microscoop bekeken.De arts bekijkt hoeveel zaadcellen er in het slijm aanwezig zijn en of deze goed beweeglijk zijn.Deze test moet kort voor de eisprong worden gedaan.Dat is als regel ongeveer dertien dagen na de eerste menstruatie.Soms is het nodig om de juiste dag voor de test met behulp van echoscopie te bepalen.

* Echoscopie-onderzoek

Met behulp van een staafje in de schede wordt met geluidsgolven een beeld van de baarmoeder en de eierstokken verkregen.Zo kan de arts zien of de eiblaasjes groeien en wanneer de eisprong plaatsvindt.

* Baarmoederfoto (hysterosalpingogram,HSG)

Een baarmoederfoto wordt alleen gemaakt als daar een speciale reden voor is.Eerst wordt via de schede en de baarmoedermond een contravloeistof ingespoten.Op deze manier kijkt de arts naar de baarmoederholte of de eileiders open zijn en hoe de contrastvloeistof zich verspreidt in de buik.

* Kijken in de baarmoeder(hysteroscopie)

Via de schede en de baarmoedermond wordt met een kijkertje in de baarmoederholte gekeken of er afwijkingen zijn.

* Kijkopenratie(diagnostische laparoscopie)

Met behulp van een kijkoperatie kunnen de eileiders,eierstokken,baarmoeder en de buikholte worden bekeken.Dit onderzoek wordt kort na de menstruatie onder algehele verdoving op de dagbehandeling vericht.U dient wel geheel gezond te zijn.Lichamelijk onderzoek wordt vooraf vericht.

* Zaadonderzoek(semen-analyse)

Onderzoek van de zaadkwaliteit geeft informatie over de vruchtbaarheid van de man.De zaadkwaliteit wordt vooral bepaald door het aantal zaadcellen,de beweeglijkheid en de vorm van de zaadcellen