online
We hebben 21 gasten online
Enquete
Zou u KID overwegen als uw man onvruchtbaar was
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag12
mod_vvisit_counterGisteren26
mod_vvisit_counterDeze week12
mod_vvisit_counterVorige week191
mod_vvisit_counterDeze maand726
mod_vvisit_counterVorige maand810
mod_vvisit_counterTotaal126041

Online (20 minuten geleden): 1
Jouw IP: 54.224.230.51
,
datum: 24 - 09 -2017 tijd: 10:27
Welkom op kiddroom.nl. Laatste update-11-12-2014 om 11.00. Kiddroom wenst u fijne feestdagen en een hoopvol 2015 toe.Wij zijn bezig met een geheel vernieuwde website.

Het meten van de LH piek(Luteniserd Hormoon)


lhpiek

De overlatietest is een snelle betrouwbare en eenvoudige test om de vruchtbare periode binnen uw menstruatiecyclus te bepalen.Dit gebeurt door het aantonen van een stijging van het LH(Luteïniserd Hormoon)in de urine.
Tijdens deze periode heeft u de meeste kans om zwanger te worden.

Hoe werkt zo'n test nou?

Het vrijkomen van een eicel uit de eierstok wordt eisprong of wel ovulatie genoemd.Gedurend uw cyclus is het LH in een lage concentratie in uw lichaam en urine aanwezig.Vlak voor de ovulatie stijgt het gehalte aan LH in de urine.Deze stijging wordt ook wel LH-piek genoemd. De ovulatietest toont aan wanneer de LH-piek aanwezig is.Gewoonlijk zaL binnen 24 tot 48 uur na het begin van deze LH-piek de ovulatie plaatsvinden, in deze periode bent u het meest vruchtbaar.

Wanneer kunt u gaan testen?

Het juiste tijdstip om met testen te beginnen wordt bepaald door de lengte van uw cyclus.De lengte van een cyclus is het aantal dagen tussen twee opeenvolgende menstruaties.Om de lengte van uw cyclus vast te stellen begint u met tellen op de eerste dag van uw menstruatie en telt u door tot en met de laatste dag voor de volgende menstruatie.

Een voorbeeld:

Uw menstruatie begint op de eerste dag van de maand en uw volgende menstruatie begint op de 28ste van deze maand, uw cycluslengte is dan 27 dagen.

Als u nou een onregelmatige cyclus heeft, neem dan als cycluslengte de lengte van de kortste cyclus van de laatste vier cycli.

Een voorbeeld:

Uw laatste cycli waren 26,28,24 en 30 dagen,dan gaat u bij het bepalen van de eerste testdag uit van een cyclus van 24 dagen.

Wat moet u weten?

Voor het beste resultaat gebruikt u de urine die u tussen 10 uur ’s morgens en 20 uur ’s avonds opvangt. Probeer elke dag op ongeveer de zelfde tijd de urine waarmee u de test uitvoert op te vangen.Gebruik niet uw eerste ochtend urine omdat deze over een te lange tijd in uw blaas verzameld is en daardoor geen betrouwbare weergave geeft van de actuele LH spiegel.

Het opvangen van de urine

U kunt de test het beste urine gebruiken die u tussen 10 uur s’morgens en 20 uur sávonds opvangt.Als u de test niet direct uitvoert kunt u de urine maximaal 8 uur bij kamertemperatuur of 24 uur in de koelkast bewaren,niet invriezen.Gebruikt u de urine die in de koelkast is bewaard,laat dan deze urine een half uur voor gebruik op kamertempratuur komen. Het kan zijn dat de urine uit de koelkast na enige tijd op de bodem een beetje troebel is geworden,Gebruik dan de urine van boven in het bekertje. Probeer de twee uur voor het opvangen van de urine weinig og niks te drinken,zo voorkomt u dat de

- Gebruik een klok of horloge om de tijd nauwkeurig te bepalen
- Zet het bakje met urine klaar
- Open het zakje en haal de test eruit
- Leg de test met de uitsparing naar boven op een vlakke ondergrond
- Verplaats de test niet voor dat u de test heeft uitgevoert.
- Neem het druppelpipetje,knijp het bolletje in en houd het uiteinde in de urine
- Laat het bolletje langzaam weer bol zodat het druppelpipetje zich voor een deel vult met urine.
- Houd de druppelpipet ongeveer 2 cm,recht boven,de ronde uitsparing en druppel 5 druppels urine in deze uitsparing

U ziet nu een roze/paarse verkleuring door het resultaatvenster lopen,dit betekend dat de urine door de testcassete wordt opgenomen
Als er een roze/paarse streep verschijnt bij de C van controle is de test goed uitgevoerd.De controlestreep helpt u tevens bij het aflezen van het resultaat.
Wacht 10 minuten na het druppelen van de urine voordat u de test afleest.Later dan 15 min,na het druppelen van de urine,mag u het resultaat niet meer beoordelen.Na deze tijd kan de testresultaat namelijk verkleuren waardoor dit niet meer nauwkeurig valt af te lezen.

Vergelijk nu de kleurintensiteit van de controlestreep bij C met de intensiteit van de controlestreep bij C met de intensiteit van de streep bij de T van test.
Als de streep bij de test donkerder dan,of gelijk is aan ,de intensiteit van de streep bij de C van controle,dan heeft u een LH –piek.Gewoonlijk zal binnen 24 tot 48 uur na het begin van deze LH piek de ovulatie plaats vinden.In deze periode bent u het meeste vruchtbaar.U kunt nu veder stoppen met testen.Toen wij deze test kregen werd ons verteld dat we hem zo moesten gebruiken.