online
We hebben 1 gast online
Enquete
Zou u KID overwegen als uw man onvruchtbaar was
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag12
mod_vvisit_counterGisteren26
mod_vvisit_counterDeze week12
mod_vvisit_counterVorige week191
mod_vvisit_counterDeze maand726
mod_vvisit_counterVorige maand810
mod_vvisit_counterTotaal126041

Online (20 minuten geleden): 1
Jouw IP: 54.224.230.51
,
datum: 24 - 09 -2017 tijd: 10:23
Welkom op kiddroom.nl. Laatste update-11-12-2014 om 11.00. Kiddroom wenst u fijne feestdagen en een hoopvol 2015 toe.Wij zijn bezig met een geheel vernieuwde website.

KID-ervaringen - Wie is mijn vader

Inhoudsopgave
KID-ervaringen
Geen partner, wel een kind
Kind van een donor
Ik wil weten waar ik vandaan kom
Wie is mijn vader
Moedige Moeders
Alle pagina's
Lijk jij meer op je moeder? Jelle (11 jaar) komt daar misschien nooit achter.Hij heeft twee moeders ,maar weet niet wie zijn vader is. Zijn moeders kregen hulp van een zaaddonor om hem te krijgen. Veel kinderen snappen niet goed wat dat betekent. Daarom verteld Jelle zijn verhaal
Op school deden we pas een wensspel. Toen wenste ik dat ik mijn vader ooit kan ontmoeten'. verteld Jelle. Hij is de laatste tijd steeds meer bezig met wie zijn vader is. Het enige wat hij over hem weet, is dat hij qua uiterlijk lijkt op zijn moeder Adrie: blond en sportief gebouwd. Zijn andere moeder Yvonne is zijn echte moeder, uit haar buik is hij geboren. Maar zo ziet Jelle dat niet." Ze zijn allebij evenveel mijn moeders.
Ziekenhuis
Om zwanger te worden ging Jelles moeder naar een ziekenhuis. Daar kreeg ze het zaad van een anonieme donor: een man die wel zaad wilde geven maar geheim wilde houden wie hij is. Jelle verteld: Op school vragen kinderen vaak: "Waarom zie je vader nooit?" Dan leg ik uit dat mijn vader mama's helpt die graag kinderen willen. Maar dat hij niet mijn papa wilde zijn. Ze vinden dat raar en snappen er meestal niets van.
Zwemkampioen
Jelle is goed in wedstrijdzwemmen. Hij heeft heel veel bekers in zijn kamer staan. Ik hoop dat mijn vader ook goed is in zwemmen. Misschien is het zwemkampioen Pieter van de Hoogenband wel!' grapt Jelle. Vroeger toen Jelle nog heel klein was, kwamen er weleens oppaskinderen bij hem thuis. Soms haalden de vaders hen op. Dat vond ik dan wel raar. Soms dacht ik dat het ook mijn papa's waren.' Zijn moeder Yvonne verteld dat hij in die tijd weleens zei: Als ik later groot ben, wil ik papa worden. Daar moet Jelle nu een beetje om lachen.
Zoeken
Als Jelle twaalf jaar is, kan hij een DNA-test laten doen.Met zo,n test kunnen dokters allerlei informatie over Jelle krijgen. Die stoppen ze dan in een computersysteem. Als Jelles donorvader besluit om ook zo,n test te doen, herkent het systeem dat ze familie zijn. Dat gebeurt ook wanneer Jelle halfbroers of halfzussen heeft. Pas als Jelle zestien is, mag hij informatie daarover ontvangen. Ik weet dat ik mijn vader misschien wel nooit vind, maar toch wil ik hem zoeken, zegt Jelle. Zijn moeders waarschuwen dat hij niet teveel hoop moet hebben. Jouw papa heeft er voor gekozen om niet jouw papa te zijn, legt mama Adrie uit. Als Jelle hem ooit kan ontmoeten, heeft hij één wens. Misschien kan ik dan één keertje met hem spelen. Maar dat hoeft niet per sé hoor. Alleen als hij dat wil.
Tekst Annemieke Ruggenberg
We willen Annemieke Ruggenberg en Kidsweek hartelijk bedanken dat jullie dit verhaal naar ons opstuurden en dat het mochten plaatsen op onze site .
Donorvader
In Nederland hebben ongeveer 40000 kinderen een donorvader. Vroeger konden mannen die zaad wilden geven ervoor kiezen om geheimte houdenwie ze zijn. Vanaf 2004 kan dat niet meer. Kinderen met een donorvader die daarvoor geboren zijn, kunnen als ze dat willen vanaf hun zestiende informatie vragen over hun donorvader. Ben jij donorkind en wil je daar misschien op tv over praten? Kijk dan eens op http://www.hollandsehelden.tv/home/2