online
We hebben 2 gasten online
Enquete
Zou u KID overwegen als uw man onvruchtbaar was
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag12
mod_vvisit_counterGisteren26
mod_vvisit_counterDeze week12
mod_vvisit_counterVorige week191
mod_vvisit_counterDeze maand726
mod_vvisit_counterVorige maand810
mod_vvisit_counterTotaal126041

Online (20 minuten geleden): 1
Jouw IP: 54.224.230.51
,
datum: 24 - 09 -2017 tijd: 10:23
Welkom op kiddroom.nl. Laatste update-11-12-2014 om 11.00. Kiddroom wenst u fijne feestdagen en een hoopvol 2015 toe.Wij zijn bezig met een geheel vernieuwde website.

KID-ervaringen - Ik wil weten waar ik vandaan kom

Inhoudsopgave
KID-ervaringen
Geen partner, wel een kind
Kind van een donor
Ik wil weten waar ik vandaan kom
Wie is mijn vader
Moedige Moeders
Alle pagina's
Donorkinderen
Lijk jij meer op je vader of op je moeder? Voor kinderen die zijn verwerkt door een anonieme spermadonor blijft dat misschien wel voor altijd onduidelijk. Sinds december kunnen zij hun biologische vader opsporen door een DNA-test te laten doen. De tweeling Jolein en Anne gaat op zoek.
Toen ik laatst in Rotterdam liep.dacht ik iedere keer als ik een grote blonde man zag: zou dat mijn vader zijn? Ik weet dat mijn moeder in het ziekenhuis in Rotterdam geholpen is. Hij schijnt daar ook gewerkt te hebben' , verteld Jolein. Anne heeft in haar hoofd al een voorstelling gemaakt van hoe haar vader eruitziet. 'Blond met een kale plek op zijn hoofd, best lang en een beetje slungelig type.' Het enige wat de zusjes zeker weten van hun biologiche vader is wat er in het donorpaspoort staat .'Hij is atletisch gebouwd, blond en blauwe ogen.
Van de dokter
Jolein en Anne zijn gelukkig met hun twee moeders. Toch worden ze steeds nieuwsgieriger naar hun biologische vader. "Toen we klein waren, legden onze moeders uit dat ze geholpen waren door de dokter om ons te krijgen', verteld Anne.' Een tijd lang hebben we gedacht dat we van de huisarts in ons dorp waren', giechelt haar zus. Toen Anne acht was , wilde ze er meer over weten.''Ik was in die periode erg veel bezig met wie ik was en wat ik wilde, daarover heb ik ook met een psycholoog gepraat. Onze moeders wilden ons helpen en hebben toen een afspraak gemaakt in het ziekenhuis in Rotterdam waar we verwekt zijn. daar konden we praten met een arts die te maken had met een spermadonoren. Hij vertelde dat hij ons niet kon helpen om onze vader te vinden. Alle informatie over hem was vernietigd. Dat was echt een teleurstelling', vertelt Anne. Sindsdien is vooral Anne erg veel bezig met wie haar vader is. Jolein was in het begin nog een beetje terughoudend.'Ik dacht: waarom zou ik ermee bezighouden als ik er toch niet achterkom wie hij is?
Test
Maar door een sms van een vriendin veranderde Jolein van gedachte.'Ze schreef dat er een programma op tv komt over donorkinderen en hun vaders. Zo kwamen we aan informatie over de mogelijkheid om een DNA-test te laten doen.' Ook sperma donoren kunnen zich laten testen. Via een DNA-databank,opgericht door stichting Ambulante Fiom in samenmerking met stichting Donorkind en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, wordt gekeken of er een match is. Ook kan uitgezocht worden of er halfbroers of zussen zijn. Anne en Jolein hebben zich opgegeven voor zo,n test en worden binnekort gebeld door het ziekenhuis om langs te komen.'Echt superspannend! We willen de test allebei graag doen, maar er is maar bloed nodig van één van ons. We weten nog niet wie de test gaat doen, maar we gaan er in ieder geval samen naartoe.'
Verschillend
Jolein en Anne lijken qua innerlijk als uiterlijk niet op elkaar. Jolein:'ik ga graag uit en houd van r&b,van Trey Songz en Usher.' Anne blijft liever thuis en brengt veel tijd door op haar kamer.Daar leest ze boeken of luistert ze naar oude muziek van Bob Marley of The Beatles.'Ik herken veel vanmijzelf in mijn moeder Carolien', verteld Anne.'Maar de blauwe ogen en het sociale en ondernemende karakter van Jolein? Mischien heeft ze dat van onze papa,dat zou ik graag willen weten.'Bang voor terleurstelling als ze hun vader zullen ontmoeten, is de tweeeiige tweeling maar een klein beetje.'Het zou natuurlijk jammer zijn als hij straks niets weet te zeggen of superstil is', zegt Anne. 'Je hoopt toch dat het een leuk persoon is, zegt Jolein. mochten ze hun vader vinden, dan willen ze hem waarschijnelijk wel vaker dan één keer zien. Maar daar willen ze ze nog niet teveel over nadenken.'De kans bestaat ook dat we hem nooit ontmoeten, daar zijn we heel nuchter in', zegt Jolein. Het meeste hoopt Anne dat hun vader op Jolein lijkt.'Zij is zo leuk, sociaal en ondernemend. Het lijkt me geweldig om te weten dat onze vader zo is als zij.'
Tekst Annemieke Ruggenberg
We willen Annemieke en Kidsweeks/7Days hartelijk bedanken dat jullie dit verhaal naar ons opstuurden en dat we het mochten plaatsen op onze website.
Voor info over: Kidsweekjunior of 7Days
Ter info
Anoniem
Naar schatting zijn er in Nederland zo,n veertigduizend kinderen verwekt met behulp van anonieme donors. Voor donorkinderen die voor 2004 zijn verwekt,was het bijna onmogelijk om hun vader te vinden. tegenwoordig worden gegevens van donoren bewaard, maar dat gebeurde voor 2004 niet. Met de nieuwe DNA-bank kunnen donoren en donorkinderen alsnog op zoek naar elkaar. Op dit moment hebben al meer dan tweehonderd donors en donorkinderen zich opgegeven voor de test. Maar er bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat de donorvader van Jolein en Anne zich niet opgeeft voor de test. RTL4 start dit voorjaar het programma Wie is mijn vader, waarin donorkinderen en donors naar elkaar op zoek gaan. Ook daarvoor hebben Jolein en Anne zich opgeven.